Descubre Valencia - cómo llegar

Descubre Valencia - Events a València

Conoce los eventos más importantes en nuestra ciudad de nuestra mano

LES FALLES

Festa d`interés turístic Internacional. L´orige de la festa de les Falles es remonta a l´antiga tradició dels carpinters, que en vespra de la festa del seu patró San Josep, cremaven fronteo als seus tallers, en els carrers i plaçes, els trastos vells junt amb els artilugis de fusta que usaven per a elevar els candils que les il.luminaban mentres treballaven. Per ixe motiu el día de la cremà (moment en el que ardeixen els monuments fallers) sempre coincideix amb el día 19, Festivitat de Sant Josep.
En el segle XVIII, les Falles es reduíen a pires de materials combustibles que recibeixen el nom de falles i se cremaven per la nit la vespra de Sant Josep. Estes falles anaren evolucionant i carregant-se de sentit crític e irònic, mostrant-se en els monuments falleres escenes que reprodueixen fets socials. Sorgeixen aixina els monuments de les Falles.

Les festes començen amb la primera Mascletà el día 1 de març fins al 19, i tenen lloc a la plaça de l´Ajuntament tots els diez a les 14h. Es fan cremar kilos de pólvora, que fan molt de soroll i fan vibrar la festa.

Encara que la semana fallaera, queda concentrada desde el 15 de març fins el 19, on la festa es viu al carrer,ple de música, llum o color. Una festa per ser disfrutada tabt per residents com turistes que venen de fora.

No deuen oblidar passetjar per els seus carrers engalants, adornats amb els monumets, llums de colors i probar l áutèntic xocolate amb bunyols.

La ciutat, a marc es transforma per a convertirse en una ciutat entregada a la seua festa, ala música , al plòvora i a la gent.


DescubreValencia

9 D´ OCTUBRE, DÍA DE LA CONQUESTA DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA

És el día de tots els valencians, el Dia de la Comunitat Valenciana.Va ser allà l ´any 1238, quan Jaume I el conqueridor va entrar amb les seues tropes a la ciutat per conquerir i alliberar-la del domini musulmà.

Desde el 1365, cada 9 d´octubre presideix els actes la Nostra Senyera, la bandera dels valencians. Es fa baixar del balcó de l´ajuntament i es es fa disfilar en una procesó cívica per portar-la a la catedral on sel li ofereix un "Te Deum", per arribar finalment al Parterre on es trova la escultura del Rei Jaume I, on en homenaje se li ofereix una corona d flors. Al final del acte, es cantat el hime regional, que està guardat al archiu municipal.

Aquest día coincideis amb el día dels ennamorats a València. Es tradició cque els homens regalen a les seues enamorades,la “Mocadorà”, un mmocador ple de dolçets típics, fets de massapà i envolts en el mocador, símbol del seu amor.


DescubreValencia

CORPUS CHRISTI

Aquesta es històricament parlant la festa gran de la ciutat. Mes enllà de pur sentit catòlic, el Corpus es una mostra de la convivènia del esperit festiu, simbólic, metafòric i religiós de la societat valenciana.

L´origen de la festivitat es situa en 1263, pero seria en 1355 quan l ´obispe de València Hugo de Fenollet ( qui 5 anys abans habría batejat a S Vicent Ferre) el que intauraría la processó.

Actualment, inmillorable gràcies a la actuació de la Associació d´amics de la ciutat de València.

Es tracta d´una porcessó on hi apareixen molts personatges bíblics disfressats, que la fan mes vistosa i actractiva. Al final d aquesta , ix la custodia processonal , que només ixirá un volta al any coincidint amb la festivitat, la resta de l´any està al Museu Catedralici.


DescubreValencia

VERGE DELS DESAMPARATS, PATRONA DE LA CIUTAT

Aquest dia es celebra sempre el segon diumenge de maig, tots els valencians tenen una cita amb "La Geperudeta", a qui dediquen tota mena d'honors i tributs. La Mare de Déu dels Desamparats té una llarga història que passa de generació en generació, de pares a fills.

La Verge dels Desemparats, La Geperudeta (així cridada per la posició del cap mirant cap avall), es diu que la van cridar així per això, però l'artista que la va realitzar la talla en un principi volia mostrar l'escena de la dormició de la Verge, i després van decidir que la faria de peu, és per això que el cap mira cap avall, una mica avançada pensant que la imatge reclinada hauria de donar suport sobre un coixí. Però a més a aquesta posició cal donar-li un sentit simbòlic ja que així hi ha una major connexió del fidel amb la imatge, recollint les seves pregàries. A més de ser la Patrona de la ciutat de València, va ser coronada canònicament el 1923 en presència dels reis d'Espanya i diverses autoritats eclesiàstiques.

La Missa de Descoberta, Missa d'Infants, el Trasllat i Processó són els moments més esperats per milers i milers de fidels. Però sens dubte és el trasllat el moment en què els valencians expressen de manera més espontània la seva devoció.


DescubreValencia

SANT VIÇENT FERRER, PATRÓ DE VALÈNCIA

Vicent, jove diàcone martiritzat a València per ordre de l'emperador Dioclecià l'any 303, va despertar gran fervor en el poble valencià.

Se li va nomenar Patró de la Ciutat, i a través dels anys, els esdeveniments van ser renovant-se i ampliant-se en honor al Màrtir. En el matí del 22 de gener es va instituir una processó general dedicada al Sant, que sortint de la Catedral, recorre alguns dels llocs on, segons la tradició, va rebre martiri el Sant, per acabar amb una missa Pontifical.


DescubreValencia

SETMANA SANTA MARINERA

La setmana santa més famosa a Espanya, no porta cap a Andalusia o la zona castellana, però a València, també té molt fervor. Sobretot en els barris més propers al mar, on cada dia hi ha processons.

Sobretot, diumenge i dilluns de Pasqua, té un caràcter més marcat i campestre.


DescubreValencia

FESTIVAL DE JAZZ

Amb la col • laboració el Palau de la Música i l'Ajuntament de la ciutat, tots els anys se celebra la temporada durant el mes de juliol, amb nombrosos concerts, de pagament i gratuïts. Si t'agrada el Jazz, aquest és el teu mes per venir a València, una ciutat que viu al so de la música.

Compra les teues entrades a: www.entradas.com


DescubreValencia

CERTÀMEN INTERNACIONAL DE BANDES DE MÚSICA

Durant la primera quinzena se celebra el Certamen Internacional de Bandes de Música, instaurat el 1886. El Palau de la Música i la Plaça de Bous són els escenaris de tan singular i prestigiós Certamen.


DescubreValencia

VALENCIA OPEN 500

El Valencia Open 500 – ATP Word El València Open 500 - ATP Word Tour és una competició del circuit ATP que se celebra tots els anys a València i es disputarà en categoria d'individual i dobles.

L'escenari escollit per a aquest gran esdeveniment esportiu és la Ciutat de les Arts i les Ciències, albergant l'espectacular edifici Àgora, la pista central del torneig, un gran espai multifuncional amb capacitat per a més de 5.000 espectadors.

Més info: www.valenciaopen500.com


DescubreValencia

FORMULA I

Durant l'estiu, es celebra a València el Gran Premi d'Europa de Fórmula 1. Per a això, València va crear unes infraestructures pròpies per crear un circuit urbà, aprofitant part del que s'ha construït anteriorment a la zona del port per la passada America 's Cup Que al seu torn és capaç de garantir la seguretat dels pilots amb el gaudir del públic.

Per a més informació i venda d'entrades visite:www.valenciastreetcircuit.com


DescubreValencia

 

Más información