DescubreValencia - CAC

Informaciò General de València

Informaciò Pràctica per al Visitant - Descubre Valencia

CLIMA

València poseix un dels millors climes d´Europa.

Es caracteritza per un clima suau, típic mediterràni, amb una temperatura anual superior als 17ºC.

Els estius son càlids i es hiverns moderats. Durant els mesos hivernals la temperatura no sol baixar dels 10º C.

Les precipitacions son discretes i presenten el clàsic mínim estiuenc mediterràni, amb dos màximes, una en la tardor i altra a finals de hivern i primavera.

HORARI

L´horari dels menjars sol fer-se un poc mes tard que a la resta de l ´Europa: el desdejuni, d´un estil molt paregut al continental, es pren entre les 7.30 i les 10 del matí. L ésmorçar o dinar en els restaurants es sol fer entre les 14 i les 15.30h i el sopar desde les 21 fins les 22.30h.

En València pots anar de compres qualsevol dia de l´any. Encara que el horari dels comerços es de dilluns a dissabte, de 10 a 20.30h, trobaràs els centres comercials i les tendes obertes en les zones turísitiques tots els díes, incloent diumenges i festius (excepte el 1 i 6 de Gener, 1 de Maig i 25 de Decembre).

IDIOMA

En valència existeixen dos llegues oficials: el valencià, llengua propia de la Comunitat Valenciana i el Castellà, llengua oficial de l´Estat Espanyol.

Existeixen centres que oferixen cursos especialitzats d´espanyol per estrangers, acreditats per l´Institut Cervantes.

PROPINES

Es troven incloses en els preus i factures, per tant no es consideren obligatories. No oobstant, solen deixar-se si el servici ha sigut satisfactori ( especialmente en bars i restuarants).

SERVICIS POSTALS

L´oficina central de Correus i telègrafs té un horari continuat de 8.30 a 20.30h i dissabtes de 9.30 a 14h. Està en la Plaça del Ajuntament nº 24. Telf. 963 512 370. Es poden obtindre segells en tots els estancs.

BANCS

La majoria dels bancs están oberts de dilluns a divendres de 8.30 a 14-14.30h. Soles algunes sucursals obrin el dissabte de matí.

Al voltant de tota la ciutat, hi han disponibles caixers automàtics amb disponibilitat les 24 h, la majoria dels quals (Servired, 4B, etc) donen servei internacional.

CANVI DE DIVISA

RIA Money Transfer & Change: Canvi de moneda, cheques de viatjer i transferències de diners.
Ubicacions cèntriques en les principals ciutats europees. Convento de Jerusalén, 9 46007 - Valencia Tel.:+34 963 525 383 www.riaagent.com esfx@riafinancial.com

DÍES FESTIUS

-Any Nou: 1 de Gener
-Epifania: 6 de Gener
-Sant Vicent Màrtir: 22 de Gener
-Sant Josep: 19 de Març
-Divendres Sant i Dilluns de Pasqua: la data varia cada any
-Sant Vicent Ferrer: Dilluns siguient de Pasqua
-Día de la Comunitat Valenciana (Sant Dionís): 9 d´ Octubre
-Día de la Hispanitat: 12 d´ Octubre
-Tots els Sants: 1 de Novembre
-Día de la Constitució espanyola: 6 de Dicembre
-L´Inmaculada Concepció: 8 de Dicembre
-Nadal: 25 de Dicembre

ELECTRICITAT

En València, la tensió elèctrica estàndar es de 220-240V CA, 50 Hz.Els aparells elèctrics estadounidenses necessiten un transformador i un adaptador.
Els endolls tenen dos patilles quadrades i hi han adaptadors disponibles en qualsevol ferretería.

TARJETES DE CRÈDIT

La majoría de hotels, restaurants i tendes de València accepten les tarjetes de crèdito principals, com American Express, VISA, Mastercard, 4B, Access y Diners Club.

DescubreValencia